Poliklinika - Bohunčák, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Téma diplomové práce zpracovává novostavbu zdravotnického zařízení – polikliniky v Piešťanech. Tato práce má za cíl vypracovat projektovou dokumentaci pro provedení stavby. Objekt je částečně podsklepený čtyřpodlažní. Objekt je navržen jako monolitický železobetonový skelet s výplní obvodových stěn z keramických tvárnic Porotherm. Stropní konstrukci tvoří železobetonové monolitické desky. V objektu je navržena plochá i šikmá jednoplášťová střecha s vegetační vrstvou. V objektu se nachází ordinace pro lékaře, sesterny, převlékárny, lékárna, kavárna, administrativní část. V suterénu se nachází technické zázemí jako strojovna vzduchotechniky, kotelna, sklady. Venku vedle objektu je umístěna terasa, která slouží pro zákazníky kavárny. V blízkosti terasy se nachází dětské hřiště.

The theme of master´s thesis is treated newly built medical facility - polyclinics in Piestany. This work aims to develop project documentation for building construction. The building is partial basement four- storey. The building is designed as a monolithic reinforced concrete frame with infill exterior walls of ceramic blocks Porotherm. The ceiling structure consists of reinforced concrete slabs. The facility is designed flat and pitched roof with single-layer vegetation. In the building surgery for doctors, nurses, dressing room, pharmacy, cafe-bar, administrative part. In the basement there is a technical background as an engine room ventilation, boiler room, storage. Outside, next to the building is a terrace, which is for cafe-bar customers and also there is a playground.
Polyclinic
Keywords: Poliklinika; kavárna; lékárna; ordinace; částečně podsklepený; plochá střecha s vegetační vrstvou; šikmá střecha s vegetační vrstvou; prosklena fasáda; monolitický železobetonový skelet; Polyclinic; cafe-bar; pharmacy; surgery; partial basement; flat roof with vegetation layer; sloping roof with vegetation layer; glass facades; monolithic concrete skeleton