Analýza erozních a odtokových poměrů pro potřeby pozemkových úprav v k.ú Liderovice - Benáček, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Cílem této práce bylo provést analýzu erozních a odtokových poměrů v k.ú. Liderovice. Určil jsem erozi pomocí Wismeierovy-Smithovy rovnice v prostředí Arcmap geografického informačního systému a pomocí 2D univerzální rovnice pro výpočet dlouhodobé ztráty vody v půdě. Na základě digitálního modelu terénu jsem zjistil akumulaci vody a v terénu jsem vytyčil kritické body. Dále jsem vypočítal odtokové poměry pomocí hydrologického modelu DesQ.

The aim of this work was to analyze the erosion and runoff conditions in the cadastral area. Liderovice. I determined the erosion using the Wismeier-Smith equation in the Arcmap geographic information system and using the 2D universal equation to calculate long-term water loss in soil. Based on the digital terrain model, I found the accumulation of water and set the critical points in the field. Furthermore, I calculated the drainage conditions using the hydrological model DesQ.
The erosion and runoff analyssis for Land consolidation
Keywords: GIS Povrchový odtok CN Eroze půdy USLE 2D DMT DesQ; GIS Surface runoff CN Soil erosion USLE 2D DMT DesQ