Návrh automatizace překládací jednotky - Franěk, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na návrh a konstrukci zařízení pro překládání košů s vysokotlakými zásobníky ve společnosti Bosch v Jihlavě. Zásobníky, jakožto klíčová součást systému Common Rail, jsou spolu s tímto systémem podrobně popsány v úvodní části. Práce se dále věnuje rozboru dalších možností automatizované manipulace. Praktická část obsahuje analýzu současného pracoviště a návrh jeho automatizace. Celkem jsou vypracovány tři konstrukční varianty daného manipulátoru. Ty jsou porovnány multikriteriální metodou. Na závěr je detailně popsán návrh nejlépe hodnocené varianty a je provedena jeho finanční analýza.

This bachelor thesis deals with the design and construction of the station for the relocating of baskets with high-pressure rails in the Bosch company in Jihlava. The rails, as a key component of the Common Rail system, are described in detail together with this system in the introductory section. The thesis also deals with other possibilities of automated handling. The practical part contains an analysis of the current workplace and a concept for its automation. In total, three variants of the manipulator are developed. These are compared using a multi-criteria method. Finally, the design of the best evaluated variant is described in detail and its financial analysis is carried out.
Design of automatization of handling unit
Keywords: Rail; Automatizace; Manipulátor; Robot; Bezpečnost; Rail; Automation; Manipulator; Robot; Safety