Spojení mezi turbínou a generátorem - Odehnal, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Bakalářská práce se zabývá spojením mezi horizontální vodní turbínou a generátorem. Podává přehled základních způsobů používaných k přenosu točivého momentu od turbíny ke generátoru.

Bachelor thesis is concerned with shaft connection between the horizontal water turbine and the generator. The thesis gives a survey of basic methods used for transfer of torque from turbine to generator shaft.
Connection between turbine and generator
Keywords: Horizontální vodní turbína; generátor; oběžné kolo; malá vodní elektrárna; Horizontal water turbine; generator; runner; small hydro power plant