Webová aplikace pro základní školy - Piják, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením informačního systému pro základní školy, který bude poskytovat zázemí pro komunikaci studenta se školou. Informační systém byl vytvořen v PHP frameworku Nette, který je postaven na událostmi řízeném programování. Jako databázová vrstva je využívána relační databáze MySQL. Cílem práce je navrhnout netradiční komponenty pro zlepšení efektivity výuky studentů základní školy. Docílit nahrazení amatérských webů, které základní školy používají. Součástí práce je také propojení systému s účty sociální sítě Facebook, pro zjednodušení autentizace uživatele.

This bachelor thesis is based on creating information system for elementary schools, which is going to provide basic communication between the school and the student. This information system was created in PHP Nette Framework, which is based on event controlled programming. For database layer is used relation database MySQL. Purpose of this project is to design untraditional components, which are going to improve efficiency of education. Also substitute amateur looking websites, which elementary schools use most of the time. In this project is also included connection with Facebook accounts for easier user authentication.
Web Application for Elementary Schools
Keywords: Facebook; PHP; Nette framework; MySQL; AJAX; web; Internet; informační systém; hodnocení studentů; škola; použitelnost; Facebook; PHP; Nette framework; MySQL; AJAX; web; Internet; information system; student evaluation; school; usability