Modul analogových vstupů s rozhraním Modbus - Stehno, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Tato práce obsahuje teoretické materiály nutné pro praktickou realizaci a vlastní návrh Modulu analogových vstupů s rozhraním Modbus. Teoretická část popisuje protokol Modbus, tvar přenášených zpráv a implementace na různé typy sítí. Praktická část se zabývá vlastním návrhem zařízení a návrhem programového vybavení mikroprocesoru. Hardwarová část popisuje zapojení jednotlivých bloků výrobku. Softwarová část vysvětluje funkci programu.

This thesis contains the theoretical material needed for practical implementation and design of the Module analog inputs with Modbus communication. The theoretical part describes the Modbus protocol, the shape of the transmitted messages and the implementation of the different types of networks. The practical part deals with his own proposal for equipment and design of the software microprocessor. Hardware part describes the involvement of individual blocks of the product. Software section explains the function of the program.
Module of Analog Inputs with Modbus Communication
Keywords: Modbus; analogové vstupy; SPI; AT89C51ED2; MCP3208; RS-232; RS-485; Modbus; analog inputs; SPI; AT89C51ED2; MCP3208; RS-232; RS-485