Návrh kombinovaného tepelného systému pro vytápění a ohřev TUV v rodinném domě - Houzar, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Práce popisuje využití sluneční energie pro kombinované systémy pro ohřev TUV. Popisuje velikost dopadajícího slunečního záření na Zemi, popis a rozdělení jednotlivých solárních kolektorů, rozdělení a popis tepelných čerpadel a využití kombinovaných systémů pro ohřev TUV. Výpočet a návrh kombinovaného systému pro rodinný dům a jeho ekonomickou návratnost

This bachelor thesis describes use of the solar energy for combined heat systems with water heating. First part gives a basic description of the input energy from the sun, basic division of solar collectors and division of heat pumps. Next part is dedicated to the possibilities of the usage in combined heat systems. In last part is designed combined heat system and is calculated its economic eiciency.
Design of the combined heating and hot water system in family house
Keywords: Ohřev TUV; Kombinované systémy; Tepelné čerpadlo; Solární systémy; Ztráty objektu; Ekonomické zhodnocení; Water heating; Combined systems; Heat pump; Solar collector; Heat loss; Economic eiciency