Využívání dešťových vod v objektu bytového domu - Šumichrastová, Mária (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Cieľom práce ja priblížiť problematiku využívania zrážkových vôd v objektoch bytovej výstavby. Táto voda nachádza široké uplatnenie na bežné činnosti v domácnostiach, čo prispieva k šetreniu pitnej vody. V úvode mojej práce som sa zamerala na to, čo je vlastne voda a stručný popis jednotlivých vôd na základe ich kvality. V prvej časti približujem dôvody hospodárenia s dažďovou vodou a prístup k využívaniu zachytávanej vody u nás a v zahraničí. Druhá časť popisuje možnosti uplatnenia zrážkových vôd v domácnosti. Popisuje pojem potreba vody, ktorá je podstatná pre návrh zariadenia. Samotný návrh nádrže vysvetľujem v tretej časti, kde opisujem aj faktory ovplyvňujúce množstvo zachytenej vody. V nasledujúcich kapitolách sa venujem jednotlivým prvkom tvoriacich systém na hospodárenie s dažďovou vodou. Kapitoly sú rozdelené podľa svojej funkcie a to na: filtračnú časť, akumulačnú časť a časť uvádzajúcu vodu do „pohybu“.

The aim of this work is to approach the issue of the use of rainwater in building constructions. This water is widely used for routine activities in the home, which contributes to saving drinking water. At the beginning of my work I focused on what water actually is, and a brief description of each treatment on the basis of their quality. In the first part of about reasons for rainwater management and access to the use of water collection at home and abroad. The second part describes possibilities of application of rainwater in the home. Describes the concept of the need for water, which is essential for the design of the facility. The design of tank is explained in part 3, where I describe the factors affecting the amount of water collected. The following chapters are focusing on individual elements making up the system for the management of rainwater. Chapters are divided according to their function, namely: filter portion, accumulation and a section giving water to the "movement".
Residential Rainwater Harvesting
Keywords: voda; zrážková voda; potreba vody; koeficient odtoku; zberná plocha; ročný úhrn zrážok; filtrácia; sedimentácia; akumulačná nádrž; čerpadlo; zariadenie pre doplňovanie zásobníku; water; rainwater; water consumption; coefficient of runoff collection area; annual precipitation; filtration; sedimentation; water storage tank; pump; equipment for refilling reservoir