MORAVSKÉ VINAŘSKÉ CENTRUM - Šuplata, Matej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Vinařství Nikolsburg Mikulov Diplomová práca je spracovaná ako architektonická štúdia na tému Vinařství Nikolsburg Mikulov. Mesto Mikulov je považované za jedno z centier vinárstva na Južnej Morave. Lokalita Turold sa nachádza v nezastavanej časti katastru Mikulova. Tento unikátny jaskynný komplex obopínajú vinohrady na južných svahoch Pálavy. Poloha s nádherným výhľadom na panorámu mesta Mikulov tu ponúka možnosť stavby vinárskeho domu v krajine. Vinársky dom bude slúžiť ako reprezentatívny objekt Vinárstva Nikolsburg za účelom školenia, predaja a degustácie vybraných odrôd vín, ďalej k apartmánovému ubytovaniu hostí spojenom s regionálnou gastronómiou a luxusným wellness doplnkovými službami. Súčasťou je rovnako rozľahlá terasa s fontánou, z ktorej je nádherný výhľad do krajiny i na významné dominanty mesta Mikulov.

Nikolsburg Mikulov Winery The diploma thesis is elaborated as an architectural study on the theme of Nikolsburg Mikulov Winery. The town Mikulov is considered as one of the wine centers in South Moravia. The location Turold is situated in the unbuilt part of Mikulov. This unique cave complex is surrounded by vineyards on the south-facing hillside of Pálava. The location with a magnificent view of the city of Mikulov offers the possibility of building a wine house in the countryside. The wine house will serve as a representative object of the Nikolsburg Winery for the purpose of trainings, selling and tasting selected varieties of wine, as well as apartment accommodation for guests associated with regional gastronomy and luxury wellness services. There is also a large terrace with a fountain, from which there is a beautiful view of the countryside and the significant dominants of Mikulov.
Moravian Wine Center
Keywords: vinárstvo; salón vín; vínne sklepy; apartmány; wellness; Moravské vinárske centrum; Mikulov; wine house; wine salon; wine cellars; apartments; wellness; Moravian wine center; Mikulov