Průběh teploty v palivovém proutku jaderného paliva - Vnenk, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2024)
Bakalářská práce se zabývá průběhem teploty v palivovém proutku jaderného paliva. Hlavním zaměřením je zpracování problematiky tepelných dějů v palivovém proutku. V rámci bakalářské práce byla provedena rešerše odborných literárních zdrojů. Došlo k objasnění konstrukce palivové kazety a popisu dějů v jaderném palivě. Nedílnou součásti bylo zpracování fyzikálních výpočtových modelů souvisejících s výpočty teplotního profilu paliva. Pro naplnění a poukázání na zmíněnou problematiku bylo využito VBA v programu MS EXCEL. V rámci této práce došlo ke snaze pojmout celkovou zmíněnou problematiku tak, aby mohla být následně efektivně využita v praxi.

The bachelor's thesis deals with the temperature profile in the nuclear fuel rod. The main focus is on addressing the thermal processes within the fuel rod. As part of the thesis, a review of specialized literary sources was conducted. The construction of the fuel assembly was clarified, and the processes within the nuclear fuel were described. An integral part of the work involved the implementation of physical computational models related to the calculation of the fuel temperature profile. To address and highlight the mentioned issues, the VBA in MS EXCEL was utilized. This thesis aims to comprehensively cover the mentioned issues so that they can subsequently be effectively applied in practice.
Temperature distribution in a nuclear fuel rod
Keywords: VBA; palivová peleta; vyhořívání; palivové pokrytí; model; VBA; fuel pellet; burnup; fuel cladding; model