Motorová jednotka lesního vyvážecího stroje - Koukal, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem lesních vyvážecích strojů. V první části je uveden rešeršní rozbor lesních vyvážecích strojů podobné hmotnostní kategorie. Dále je počítán návrhový výkon motorové jednotky dle zadaných parametrů pro několik různých režimů. Na základě vypočtených hodnot je vybrána optimální motorová jednotka z katalogu výrobců.

This bachelor’s thesis deals with theme of forest forwarders. In the first chapter there is research analysis of forestry forwarders in similar weight category. In the second chapter there is a calculated performance of the engine according to entered parameters. Based on the computed values the best engine unit is selected from the catalogues of manufacturers.
Engine unit of the forestry forwarder
Keywords: lesní vyvážecí stroj; motorová jednotka; výkon; forest forwarder; engine unit; performance