Autentizace IoT zařízení protokolem OAuth2 nebo HTTP(S) pro ukládání Big Data přes REST API - Šeda, Pavel; Mašek, Pavel; Hošek, Jiří (International Society for Science and Engineering, o.s., 2017)
Currently, the importance of IoT applications in the market is rapidly growing. Depending on this, the importance of proper storage of IoT applications increases, where it is advisable to send data to the server or to receive instructions from it. It is therefore advisable to deal with Big Data and IoT device server authentication, so in this thesis are compared OAuth2 and HTTP(S) protocols for authentication of  IoT device.  The output of this article is a comparison of the speed of data storage when sending data as JSON or XML messages as well as the authentication method via HTTP Digest or OAuth2 protocol.

V dnešní době velmi rychle roste význam IoT aplikací na trhu. V závislosti na tom se zvyšuje význam vhodného ukládání dat z IoT aplikací, u kterých je vhodné posílat data na server popřípadě od něj dostávat instrukce. Je tedy vhodné zabývat se problematikou Big Data a také autentizací komunikace IoT zařízení se serverem, proto jsou v této práci modelovány a porovnány autentizace IoT zařízení protokoly OAuth2 nebo HTTP(S), které patří mezi základní 2 standardy pro autentizaci. Výstupem článku je srovnání rychlosti uložení dat při zasílání zpráv ve formátu JSON nebo XML a rovněž při způsobu autentizace přes HTTP Digest nebo OAuth2.
Autentization of IoT devices using OAuth2 protocol or HTTP(S) for storing Big Data with REST API