Lávka pro chodce a cyklisty - Pupík, Antonín (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Tato práce se zabývá návrhem a posouzením lávky pro chodce a cyklisty v městě Hranice, část města Rybáře. Lávka bude sloužit jako přechod přes řeku Bečvu a bude propojovat zdejší cyklostezku s ulicí Rybářskou. Obsahem této práce je návrh dvou odlišných variant konstrukcí. Na základě jejich ekonomického zhodnocení je jedna z těchto variant vybrána a dále podrobněji zpracovávána. Délka přemostění je 50m.

This thesis deals with the design and assessment of footbridge for pedestrians and cyclists in the city of Hranice, Rybare district. The footbridge will serve as a crossing point over the river Bečva and will conect cycling trail with the street Rybarska. The content of this paper is to propose two different variants of structures. One of these options is selected based on their economic evaluation and further processed. Length of the bridge is 50m.
The footbridge for pedestrians and cyclists
Keywords: Oblouková lávka; Příhradová lávka; Táhlo; Příčník; Ortotropní mostovka; Šroubový spoj; Vlastní frekvence; Deformace; Ložiska; Arched bridge; truss bridge; Rod; Beam; Orthotropic deck; Bolting; Natural frequency; Deformation; Bearings