Informační systém skautského oddílu s využitím API webové galerie - Vaněk, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
V této práci je popsán návrh a realizace informačního systému skautského oddílu, který pro správu fotografií využívá aplikačně programové rozhraní. Systém uživatelům poskytuje zejména ucelenou správu komponent, příspěvků, akcí a fotografií. Jsou představeny vybrané služby pro správu alb a fotografií, které ve své specifikaci nabízejí využití jejich API. Vybranými službami jsou Picasa Web Albums, SkyDrive a Rajče.net. Návrh aplikace zahrnuje celkovou architekturu systému a návrh databáze. Práce dále obsahuje implementaci systému s využitím API zvolené služby a technologiemi PHP, MySQL či JavaScript.

In this thesis is described design and realization of information system of scout troop which uses application programming interface for management of photos. The system provides users complete management of components, contributions, events and photos. There are presented selected services for the management of albums and photos which offer to use their API in their specification. Picasa Web Albums, SkyDrive and Rajče.net are these services. Design of application comprises the whole architecture of system and design of database. The thesis also contains an implementation of system with use API of chosen service and with technologies PHP, MySQL or JavaScript.
Information System of Scout Troop Using the Web Gallery API
Keywords: informační systém skautského oddílu; aplikačně programové rozhraní; API; webová fotogalerie; Picasa Web Albums; Skydrive; Rajče.net; PHP; MySQL; JavaScript; information system of scout troop; application programming interface; API; web gallery; Picasa Web Albums; Skydrive; Rajče.net; PHP; MySQL; JavaScript