Grafické intro 64kB s použitím sledování paprsku - Butko, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Tato práce pojednává o grafických intrech s omezenou velikostí a o technikách založených na principu sledování paprsku. Slouží jako teoretický úvod do problematiky, ze kterého následně přechází ke popisu návrhu a implementace grafického intra s obmezenou velikostí spustitelné aplikace na 64kB a využívající metodu sledování paprsku. Práce taky shrnuje získané poznatky, závěry zhodnocení výsledné aplikace. Proto může tento text sloužit pro případné studijní účely nebo jako pomoc při řešení stejně zaměřených úkolů.

This thesis is concerning about graphic intro with limited size and about techniques based on ray tracing principles. The thesis serves as theoretical introduction and description of a concept and implementation of a graphic intro with limited size to 64kB and based on ray tracing. Acquired informations and resume of created application are mentioned as well. Because of that, this text can serve for eventually study purposes or help with finding answers for similar problems.
64kB Graphics Intro Based on Ray-Tracing
Keywords: grafické intro s obmezenou velikostí; demoscéna; sledování paprsku v reálném čase; akcelerační metody; Phong; Cook-Torrance.; graphic intro with limited size; demoscene; real-time ray tracing; accelerating techniques; Phong; Cook-Torrance.