Ekonomické a finanční hodnocení podniku s využitím Balanced Scorecard - Zbořilová, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2022)
Diplomová práce se zabývá ekonomickým a finančním zhodnocením vybrané společnosti Frujo, a.s. s využitím metody Balanced Scorecard. Práce je rozdělena do tří částí, které na sebe obsahem navazují. V první teoretické části práce jsou vymezena teoretická východiska z odborné literatury, která jsou potřebná pro další část práce. Analytická část práce obsahuje představení společnosti, strategickou analýzu a finanční analýzu společnosti. Na základě zjištěných výsledků z provedených analýz ve druhé části je zpracován návrh implementace modelu Balanced Scorecard, který má za cíl zlepšit výkonnost společnosti.

This thesis deals with economic and financial evaluation of the selected company Frujo, a.s. using the Balanced Scorecard method. The thesis is divided into three parts, which are content related. The first theoretical part of the thesis defines theoretical background from specialised literature, which is necessary for the next part of the thesis. The analytical part of the thesis contains the introduction of the company, strategic analysis and financial analysis of the company. On the basis of results obtained from the analyzes in the second part, a proposal of the implementation of the Balanced Scorecard model is developed to improve the company's performance.
Economic and Financial Evaluation of the Company Using Balanced Scorecard
Keywords: Balanced Scorecard; strategická analýza; finanční analýza; výkonnost podniku; strategická mapa; Balanced Scorecard; strategic analysis; financial analysis; business performance; strategic map