Rekonstrukce mostu přes údolí u Dobrušky - Dočkal, Miloš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Diplomové práce je zaměřena na návrh nové mostní konstrukci přes údolí u Dobrušky. Současný most je v nevyhovujícím stavu a bude nahrazen novou konstrukcí. Most se nachází na silnici I/14a slouží k převedení dopravy přes údolí a Brtevský potok. Mostní konstrukce je navržena ve třech variantách. Vybraná varianta je dodatečně předpjatý dvoutrámový průřez o délce 88,5 metrů a šířce 14,0 metrů. Výpočet zatížení je řešeno v programu Scia Engineer 2014. Konstrukce je posuzována podle platných norem a je provedena výkresová dokumentace.

The final thesis is focused on design a bridge construction. across the valley near Dobruška. The existing bridge is convenient and it will be replaced by a new bridge construction. The bridge is situated on motorway I/14 and it is used to transfer across the valley and Brtevsky brook.The bridge construction is designed in three alternatives. The chosen variant is a post-tensioned two-beam concrete construction with a lenght of 88,5 metres and a width of 14,0 metres. The calculation of load is solved in Scia Engineer 2014. The construction is designed in accordance with valid standards and it is made a drawing documentation.
Reconstruction of the bridge acros the valley near Dobruška
Keywords: Mostní konstrukce; dodatečně předpjatá dvoutrámová konstrukce; posouzení; ztráty předpětí; výkresová dokumentace; bridge construction; post tensioned two-beam concrete construction; design; losses of prestressing; drawing documentation