Matematické a statistické metody pro podporu vývoje softwarových aplikací - Kulišťák, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2018)
Tato diplomová práce hodnotí finanční situaci vybrané společnosti pomocí finanční analýzy a statistických metod. Práce se dělí na teoretickou část, ve které jsou rozebírány ekonomické ukazatele s časovými řadami a regresní analýzou, dále na analytickou část, která využívá nabytých teoretických východisek. Obsahuje také výpočty k jednotlivým ukazatelům. Třetí část rekapituluje stávající dosažené poznatky, uvádí doporučení pro společnost a představuje vytvořený program pro účely této diplomové práce a pro jeho následné využití společností v praxi.

This master´s thesis deals with rating of financial situation of selected company using financial analysis and statistical methods. The thesis is divided into theoretical part where I focus on economics indicators with time lines and regression analysis. The next part is analytics part, which uses the acquired theoretical knowledge. It also includes calculations for individual indicators. The third part summarizes achieved results, makes recommendations for the company and show created program for the purpose of this thesis and its next use by the company.
Mathematical and Statistical Methods as Support of the Development of Software Applications
Keywords: statistika; statistické metody; časové řady; regresní analýza; finanční analýza; finanční ukazatele; softwarová aplikace; statistics; statistical methods; time series; regression analysis; financial analysis; financial indicators; software application