Příprava realizace Universitního centra ve Zlíně - Rokosová, Iva (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Diplomová práce je zaměřena na přípravu realizace Universitního centra ve Zlíně. Práce obsahuje stavebně technologickou studii a dále navazující stavebně technologický projekt. V diplomové práci bylo cílem stanovit časovou, finanční a materiálovou náročnost projektu, zvolit optimální postup výstavby, zajištění BOZP, provést návrh zařízení staveniště pro jednotlivé etapy, kalkulaci nákladů na zařízení staveniště a zvolit vhodnou strojní sestavu. Dále bylo vypracováno požární posouzení stavby.

Diploma thesis is focused on the preparation of the implementation of the University Centre in Zlín. The work includes building technology study and subsequent construction technology project. In this thesis, the aim was to determine the time, financial and material demands of the project, choose the optimum process of construction, ensure BOZP, make the proposal buildingsite for the individual stages, the calculation of costs of site preparation and select adequate mechanical the assembly. It was drafted fire assessments of buildings.
Realization preparation University Centre in Zlín
Keywords: Opláštění; ocelová konstrukce; izolace; střešní panely; fasádní desky; plochá střecha; atika; hydroizolace; studie; pultová střecha; lešení; provětrávaná fasáda; prosklená fasáda; Sheathing; steel construction; insulation; roof panels; facade panels; flat roof; the Attica; waterproofing; studies; shed roof; scaffolding; ventilated facade; glass facade