Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení - Oláhová, Sylvie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2023)
Tématem této bakalářské práce je zhodnocení finanční situace společnosti Víno Hruška s.r.o. za období 2017 až 2021 s pomocí metod finanční analýzy. Bakalářská práce je členěna do tří částí. V první části jsou popsána teoretická východiska práce, která jsou dále použita v praktické části. Druhá praktická část je zaměřena na popis a analýzu společnosti. Třetí částí je část návrhová, která obsahuje návrhy na zlepšení finanční situace společnosti.

The topic of this bachelor thesis is the evaluation of the financial situation of the company Víno Hruška s.r.o. for the period 2017 to 2021 with the help of financial analysis methods. The bachelor thesis is divided into three parts. The first part describes the theoretical basis of the thesis, which are further used in the practical part. The practical part is focused on the description and analysis of the company. The third part is the design part, which contains proposals for improving the financial situation of the company.
Evaluation of the Financial Situation of the Company and Proposals for its Improvement
Keywords: finanční analýza; poměrové ukazatele; rentabilita; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; zadluženost; balance sheet; financial analysis; indebtedness; profit and loss account; profitability; ratios