Detekce kolizí v 3D scéně - Přibyl, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
Tato práce popisuje postup tvorby algoritmů pro detekci kolizí ve Javascriptovém programovacím jazyku. Součástí práce jsou i testovací aplikace. Tyto aplikace zjistí vlastnosti algoritmů a změří jejich výpočetní čas.

This thesis is focused on algorithms for collision detection in Javascript programming language. Part of this thesis is also about testing applications. These applications test properties of algorithms and measure their calculation time.
Collision Detection in 3D Scene
Keywords: 3D grafika; Babylon.js; detekce kolizí; grafika na webu; webový prohlížeč; WebGL; 3D graphics; Babylon.js; collision detection; graphics on web; web browser; WebGL