Využití umělé inteligence jako podpory pro rozhodování v podniku - Mancír, Erik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Diplomová práca sa zaoberá návrhom automatického obchodného systému pre obchodovanie na trhu vybraných komodít, skonštruovaného za pomoci technických indikátorov. Súčasťou je taktiež optimalizácia systému s využitím genetických algoritmov za účelom maximalizácie zisku a stability. Na záver je pripravené ekonomické zhodnotenie dosiahnutých výsledkov.

The diploma thesis deals with the design of an automatic trading system for trading on the market of selected commodities, constructed with the help of technical indicators. It also includes system optimization using genetic algorithms to maximize profit and stability. Finally, an economic evaluation of the achieved results is prepared.
The Use of Artificial Intelligence for Decision Making in the Firm
Keywords: Trh komodít; automatický obchodný systém; AOS; umelá inteligencia; genetické algoritmy; technické indikátory; MACD; kĺzavé priemery; ADX; Commodity market; automated trading system; ATS; artificial intelligence; genetic algorithms; technical indicators; MACD; moving averages; ADX