Jednoúčelový VoIP komunikátor - Bičák, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Cílem bakalářské práce bylo sestrojit VoIP komunikátor. Tento VoIP komunikátor je postaven na zařízení Raspberry Pi Zero s externí zvukovou kartou. Na zařízení Raspberry Pi je nainstalován operační systém Raspbian. Jako softwarový základ pro VoIP komunikaci je použita knihovna PJSIP. Vytvořené programové vybavení umožňuje automaticky přijmout hovor a vytvořit hovor na definované adresy. Hovor je uskutečněn po stisku tlačítka.

The aim of the bachelor thesis was to build a VoIP communicator. This VoIP communicator is built on a Raspberry Pi Zero device with an external sound card. Raspbian operating system is installed on the Raspberry Pi. The PJSIP library is used as the software basis for VoIP communication. The created software allows you to automatically answer a call and make a call to defined addresses. The call is made after pressing the button.
Dedicated VoIP communicator
Keywords: SIP; Raspberry Pi Zero WH; ReSpeaker 2 Mics Pi HAT; VoIP; PJSIP; SIP; Raspberry Pi Zero WH; ReSpeaker 2 Mics Pi HAT; VoIP; PJSIP