Lokálně podepřená stropní deska - Achillesová, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Cílem bakalářské práce je zjištění vnitřních sil na železobetonové lokálně podepřené desce konstantní tloušťky, která se nachází nad podzemními garážemi obchodního domu. Analýza byla provedena pomocí metody součtových momentů, metody náhradního rámu a metodou konečných prvků v programu Dlubal RFEM. Součástí práce je také návrh a posouzení jednoho sloupu.

The aim of the bachelor thesis is to find out the internal forces on the point-supported reinforced concrete flat slab that is located above the underground garages of the department store. The methods used for the analysis were moment coefficient method, replacement frame method and Finite Element Method in the Dlubal RFEM program. Draft and appraisal of one column are also part of the thesis.
Concrete flat slab supported by columns
Keywords: železobeton; lokálně podepřená deska; metoda náhradních rámů; metoda konečných prvků; metoda součtových momentů; vnitřní síly; sloup; reinforced concrete; Point-supported slab; replacement frame method; Finite Element Method; moment coefficient method; internal forces; column