Automatické ovládání ventilační klapky - Harman, Ján (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Tématem mé bakalářske práce je automatické ovládání ventilační klapky. Je to elektronické zařízení, které na základě vstupního signálu otevírá či zavírá klapku poháněnou elektromotorem. Toto zařízení může sloužit samostatně, nebo jako součást většího systému řízeného počítačem.

The aim of my bachelor’s thesis is a automatic control of the ventilation gate. It is electronic equipment which opens and closes gate depending on input signal. The gate is driven by electromotor. Thi equipment can serve as stand alone or as a component in the bigger system controlled by computer.
Automatic control of the gate
Keywords: klapka; ventilace; mikrokontrolér; freescale; h-bridge; motor; rs-485; modbus; gate; ventilation; microcontroller; freescale; H-bridge; motor; rs-485; modbus