Uzamykání formulářů v rozšíření JavaScript Restrictor - Szabó, Matyáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2021)
Tato práce se zaměřuje na problematiku ochrany osobních údajů při vyplňování formulářů na internetu. V této práci je analyzováno řešení ve formě webového rozšíření Formlock, které upozorňuje uživatele na potenciálně nebezpečné formuláře a snaží se jej chránit před únikem těchto dat třetím stranám. Rozšíření Formlock je analyzováno a na základě získaných poznatků je navržena jak integrace do rozšíření Javascript Restrictor, tak vylepšení současných opatření. Nově implementovaná opatření jsou otestována a jsou vyhodnoceny možnosti k jejich budoucímu rozšíření.

This thesis focuses on protecting personally identifiable information (PII) during filling and submitting of web forms. Formlock, a prototype trying to resolve the PII leakage caused by forms by warning the user about the potentially malicious web forms and giving them an option to try and prevent the leak, is tested and then it's defensive capabilities are improved and integrated into Javascript Restrictor. Lastly, the new and integrated measures are tested and their possible future improvements are evaluated.
FormLock for JavaScript Restrictor
Keywords: webové formuláře; JavaScript Restrictor; JavaScript; uzamykání formulářů; bezpečnost webových prohlížečů; WebRequest API; web forms; JavaScript Restrictor; JavaScript; locking web forms; web browser security; WebRequest API