Design ruční vojenské vícepásmové radiostanice - Truhlář, Jonáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá konstrukčním a designovým návrhem vojenské ruční vícepásmové radiostanice. Produkt spadá pod vojenskou výrobu a využití, práce se snaží toto zařazení rozšířit do dalších extrémních povolání, ve kterých by našel své uplatnění. Je kladen důraz na modernizaci zařízení, ergonomické prvky ručního ovládání a estetickou rovnováhu mezi vojenským a civilním využitím. Čtenáři je nabídnut náhled do problematiky vojenské techniky a její inovace.

This Bachelor's thesis deals with construction and design concept of a tactical handheld multiband radio which is a part of military production. There is an effort to spread this device to another extreme professions, where it could find its utilization. The design priorities are the construction and ergonomic improvements with an aesthetic balance between the military and civilian usage. The thesis provides the preview to specific military technique and its innovation.
Design of Military Multiband Handheld Transceiver
Keywords: Radiostanice; komunikace; vojenská; vícepásmová; design.; Radiostation; communication; military; multiband; design.