Vzdáleně spravovaný nízkoenergetický informační displej - Petruška, Zdenko (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2020)
Cieľom tejto práce je vytvorenie vizualičnej jednotky a aplikácie pre jej správu. Vizualizačná jednotka sa skladá z displeja založeného na technológií E-ink a platformy ESP32. Jednotka umožňuje zobrazenie grafického aj textového obsahu. Jednotka sa periodicky prepína medzi režimom spánku a aktívnym režimom, v ktorom si stiahne a zobrazí aktuálne dáta. Jednotka a aplikácia komunikujú bezdrôtovo. Webová aplikácia pre správu je implementovaná v jazyku Python. Aplikácia umožňuje správu viacerých jednotiek, medzi jednotkami je možné obsah zdielať.

The main goal of this thesis is to create visualization panel and an app used for management of content on this panel. Visualization panel is composed of a platform ESP32 and an E-ink display. The panel and the app communicate with each other using wireless connection. The app is written using Django web framework. The app provides management of multiple panels and displayed content can be shared by panels.
Remotely Managed Low-Energy Information Display
Keywords: Internet vecí; ESP32; ESP8266; E-ink; EPD; Arduino; Vstavané systémy; Web; Webová aplikácia; HTTP; Django; Internet of things; IoT; ESP32; ESP8266; E-ink; EPD; Arduino; Embedded systems; Web; Web application; HTTP; Django