Návrh a realizace modelu automatické pračky - Železný, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací modelu automatické pračky, v rámci souborů EDU-mod, pro podporu výuky předmětu Programovatelné automaty. Podrobně popisuje postup při výrobě od návrhu, přes realizaci, až po ověření funkčnosti modelu. Základem desky je mikrokontroler Atmel ATmega16A. Program pro procesor byl vytvořen ve vývojovém prostředí Atmel AVR Studio, a následně nahrán pomocí programátoru UniProg-USB PK Design. Funkce modelu byly ověřeny řízením z PLC Siemens Simatic S7-200.

This bachelor‘s thesis is dealing with the design and realization of automatic wash machime, from EDU-mod models, as a support for Programmable logic controllers course. There is a detailed description of the manufacturing process, from design and realization, to verify the functionality of the model. The basis of the board is microcontroller Atmel ATmega16A. Program for procesor was created in software Atmel AVR Studio, and then send to ATmega by programmer UniProg-USB PK Design. Functionality of the model were verified by controlling by PLC Siemens Simatic S7-200.
Automatic wash machine design and realization
Keywords: EDU-mod; PLC; ATmega16A; Siemens Simeatic S7-200; STEP7; DPS; EDU-mod; PLC; ATmega16A; Siemens Simeatic S7-200; STEP7; DPS