Robotické svařování rámu brusky - Doležel, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Tato práce se zabývá robotickým svařováním spodního rámu brusky. Je rozdělena do dvou částí, v teoretické části je popsána metoda svařování MIG/MAG a svařovací roboti a manipulátory. Cílem bakalářské práce je navrhnout robotické pracoviště a zkonstruovat svařovací přípravek. Na závěr byla vyhodnocena návratnost investice do nového zařízení.

This thesis deals with robotic welding of grinder frame. It divided into two parts; the theoretical part described the method of welding MIG/MAG and welding robot and manipulators. The aim of this bachelor thesis is to design robotic workplace and construct welding jig. At the end was evaluated the return on investment in new equipment.
Robotic welding of grinder frame
Keywords: robotické svařování; svařování MIG/MAG; svařovací přípravek; robotic welding; welding MIG/MAG; welding jig