Počítání lidí ve videu - Kuřátko, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2016)
Cílem této práce je vytvořit program schopný sledovat trajektorie pohybu lidí a~na základě toho vytvářet různé statistiky. V praxi se jedná o efektivní marketingový nástroj, který lze využít například pro analýzy toku zákazníků, optimální vyhodnocení prodejních hodin, analýzy typu návštěvnost a mnoho dalších. Tato práce používá k řešení histogramy orientovaných gradientů, SVM klasifikátor, sledování optického toku a pro asociaci dat byla zvolena metoda multiple hypothesis tracking. Kvalita systému byla vyhodnocena na videu z ulice, kde byla velká koncentrace chodců, a na školním kamerovém systému, kde program sledoval pohyb na chodbě, a tak počítal celkový počet prošlých lidí.

This master's thesis prepared the programme which is able to follow the trajectories of the movement of people and based on this to create various statistics. In practice it is an effective marketing tool which can be used for instance for customer flow analyses, optimal evaluation of opening hours, visitor traffic analyses and for a lot of other benefits. Histograms of oriented gradients, SVM classificator and optical flow monitoring were used to solve this problem. The method of multiple hypothesis tracking was selected for the association data. The system's quality was evaluated from the video footage of the street with the large concentration of pedestrians and from the school's camera system, where the movement in the corridor was monitored and the number of people counted.
Crowd Counting in Video
Keywords: Histogram orientovaných gradientů; SVM; sledování optického toku; MHT; MOTA; MOTP; Histogram of Oriented Gradients; SVM; Optical Flow; MHT; MOTA; MOTP