Včelařská váha - Hlaváč, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá vývojem cenově dostupné včelařské váhy, která bude umístěna pod úlem. Váha je schopna zobrazit uživateli potřebné informace za pomocí mobilní sítě GSM. Příchozí SMS zpráva informuje uživatele o aktuální hmotnosti a vlhkosti. Získané informace lze následně graficky zobrazit ve vytvořené aplikaci pro android telefon.

This thesis deals with the development of an affordable hive scale which will be placed under the hive. The scale is expected to show the user all necessary information via the GSM mobile network. Incoming SMS message informs the user about the current weight and moisture. The information obtained can be displayed graphically in the application for android phones.
Hive Scale
Keywords: Tenzometrický snímač; GSM modul; Včelařská váha; Solární dobíjení; Strain-gauge sensor; GSM module; Hive Scale; Solar charging