Analýza požadavků na bydlení - Caletková, Alžbeta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Diplomová práce analyzuje soudobé požadavky na bydlení z pohledu uživatelů bytů, vyhodnocuje významnost vybraných požadavků na bydlení a jejich závislost na vybraných proměnných. Teoretická část definuje pojem životní standart, vybrané faktory ovlivňující cenu nemovitostí a představuje základní informace z oblasti bytové politiky a bytového fondu. V praktické části jsou vyhodnocovány data získána pomocí průzkumu, hypotézy zaobírajíce se závislostí vybraných faktorů a významnost vybraných požadavků v oblasti bydlení.

This diploma thesis analyses contemporary housing requirements from the point of view of apartment users, evaluates the significance of selected housing requirements and their dependence on selected variables. The theoretical part defines the concept of living standards, selected factors influencing the price of real estate and presents basic information from the field of housing policy and housing stock. In the practical part are evaluated the data obtained from the survey, the hypotheses investigating the dependence of selected factors and there is also evaluation of the importance of selected housing requirements.
Analysis of the Requirements for Housing
Keywords: požadavky na bydlení; uživatel bytu; životní standart; cena nemovitosti; bytová politika; bytový fond; housing requirements; apartment user; living standards; price of real estate; housing policy; housing stock