Rybochovná zařízení se zaměřením na teplovodní - Pavlík, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na teplovodní rybochovná zařízení, jejich rozdělení a způsoby hospodaření na nich. Je rozdělena na dvě části. První polovina této práce zahrnuje rešerši a druhá polovina ideový návrh. V rešerši jsou uvedeny nejčastější opatření sloužící ke zvýšení produkce teplomilných ryb. Všechny zjištěné poznatky budou uplatněny v ideovém návrhu. Návrh popisuje rozšíření rybničního hospodářství MO MRS Pohořelice, Z. S., v k. ú. Cvrčovice u Pohořelic.

This bachelor’s thesis deals with the warm water fish culture facilities. It also divides them and represents the manner of the management. The work is divided into two parts. The first part contains research and the second one is dedicated to the project itself. The research describes the most frequent measures that serve to increase the production of thermophilic fishes. The knowledge that has been found is applied in the project. The project describes the extension of the pond management of MO MRS Pohořelice, Z. S., in k. ú. Cvrčovice u Pohořelic.
Fish culture facility with a focus on warm water
Keywords: teplovodní rybochovná zařízení; rybník; rybniční hospodářství; intenzivní chov ryb; nové technologie v chovu ryb; warm water fish culture facility; fish pond; fish management; intensive fish breeding; new technologies of fish breeding