Mobilní aplikace pro správu transakcí s kryptoměnami - Bobčík, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
Cílem této bakalářské práce je vytvoření mobilní aplikace, jež má sloužit uživateli jako pomocný nástroj při obchodování s kryptoměnami. Aplikace tedy cílí na uživatele, kteří se zapojují do zmíněných obchodů. Uživatel má možnost evidovat své transakce typu nákup, prodej nebo směna. Aplikace pracuje se základními informacemi jako je množství, cena a název kryptoměny a datum pořízení. Na základě těchto informací provede patřičné výpočty pro správné uspořádání dle FIFO fronty. Transakce mohou být nadále upravovány. Získané informace jsou následně zpracovány. Uživatel má možnost vygenerovat PDF soubor, který slouží jako přehled jeho obchodování za zvolené daňové období. Rovněž si může zobrazit přehled vlastněných, respektive evidovaných, kryptoměn. Vzhled aplikace byl konzultován a upravován s potenciálními uživateli s cílem dosažení maximálního uživatelského prožitku a jednoduché orientace. Některé postřehy slouží jako možnosti dalšího vývoje aplikace.

The main goal of this bachelor thesis is to create a mobile application which would serve as auxiliary tool in cryptocurrency trading. The application is therefore targeting group of people already engaged in this market. The user can store and keep track of information about his transactions, such as purchase, sale and exchange. The application works with basic information, such as quantity, price, cryptocurrency name and date of proceeding. Based on the information it makes necessary calculations for correct organization in FIFO queue. Transactions can be further modified. Newly gained information are then processed. The user has option to generate PDF file, including all the information about own transactions in selected tax period. Also the overview of the currently registered cryptocurrencies can be displayed in the application. The design and entire looks of the application was consulted with potential users with its aim for maximizing user experience and also simplify orientation. Some observations serve as opportunities for further development.
Mobile App for Management of Transactions with Cryptocurrencies
Keywords: mobilní aplikace; kryptoměny; správa transakcí; Android; Android Studio; Firebase; ROOM; PDF; mobile application; cryptocurrencies; management of transactions; Android; Android Studio; Firebase; ROOM; PDF