VST plugin pro granulární syntézu s experimentálními formami nastavení vstupu i výstupu - Kalinič, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2023)
Tato práce pojednává o vývoji zásuvného modulu, který je schopen realizovat granulární syntézu za pomoci experimentálních způsobů nastavování hodnot parametrů. Grafické návrhy a plány byly vytvořeny v editoru vektorové grafiky Inkscape. Samostatný zásuvný modul byl naprogramován v jazyce C++ s využitím frameworku JUCE a technologie VST3. Pomocí tohoto modulu lze granulární syntézu provádět nad předem určeným vzorkem, ale i nad tokem zvukového kanálu digitální audio stanice. Součástí modulu jsou i bloky s ostatními druhy zvukové syntézy, které lze taktéž modifikovat experimentálními způsoby. Plug-in je díky svým vlastnostem možné v praxi aplikovat jako efekt nad jedním zvukovým kanálem v mixovací části audio stanice.

This thesis discusses the development of a plug-in module that is able to implement granular synthesis with help of experimental methods of parameter value settings. Graphic designs and schemes were created in the vector graphics editor Inkscape. The separate plug-in was programmed in C++ language using the JUCE framework and VST3 technology. With a use of this module, granular synthesis can be performed over a predetermined sample, but also over the stream of an audio channel of a digital audio station. The module also includes blocks with other types of sound synthesis, which can also be modified in experimental ways. Thanks to its properties, the plug-in can be applied as an effect over one sound channel in the mixing section of an audio station.
VST granular plugin with experimental input and output settings
Keywords: VST3; plug-in; DAW; granulární syntéza; syntéza zvuku; JUCE; C++; VST3; plug-in; DAW; granular synthesis; sound synthesis; JUCE; C++