Detekce komplexů QRS elektrogramů - Mahdalová, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Tato práce se zabývá detekcí komplexů QRS ze signálu izolovaných králičích srdcí. V první části práce je uveden popis lidského elektrogramu a výčet vybraných metod detekce QRS. V praktické části jsou představeny navržené detektory, které byly realizovány v prostředí Matlab. Následuje statistické zhodnocení dosažených výsledků a jejich interpretace.

This work deals with QRS complex detection in isolated rabbit´s heart. In first part of the work is a description of human electrogram and summary of selected methods of QRS detection. In the practical part detectors which were implemented in Matlab are presented. It is followed by a statistical analysis of the acquired results and their respective interpretation.
QRS complex detection in electrograms
Keywords: Elektrogram; EKG; komplex QRS; izolované srdce; detektor z trojice svodů; Electrogram; ECG; QRS complex; isolated heart; 3-lead detector