Analýza ekonomických ukazatelů pomocí statistických metod - Barva, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2013)
Tato diplomová práce pojednává o zhodnocení ekonomické situace reálného podniku pomocí statistických metod. Práce primárně vychází z finančních výkazů podniku. Ty jsou podrobeny ekonomické analýze, z jejíchž výstupů následně vychází analýza statistická. Ta se snaží pomocí statistických metod analyzovat vývoj jednotlivých ukazatelů a na základě hodnot minulých období predikovat budoucí vývoj. Dále jsou v práci uvedena řešení, jejichž implementací by podnik měl dosáhnout větší finanční stability a dlouhodobě vyrovnaného hospodaření.

The master thesis evaluates economic situation of a company using statistical methods. The paper comes out of the company's financial statement that have been economically analysed and led to statistical analysis. Using statistic methods together with historical data estimates future trends. Consequently, solutions that could lead to the company's financial stability and sustainable management.
Analysis of Economic Indicators Using Statistical Methods
Keywords: Statistická analýza dat; finanční analýza; časové řady; regresní analýza; predikce; finanční ukazatele.; Statistical data analysis; financial analysis; time series; regression analysis; forecasting; financial indicators.