Rodinný dům Červený kopec - Salagová, Lucia (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Předmětem bakalářské práce je návrh a zpracování projektové dokumentace pro provedení stavby rodinného domu s provozovnou. Objekt je navržen na svažitém pozemku na ulici Kejbaly v katastrálním území města Brna. První podlaží je zapuštěné do svahu, aby co nejlépe navazoval na svažitý terén. Kromě tohohle podlaží má dům ještě dvě nadzemní podlaží. Část objektu provozovny bude využívaná investorem jako projekční kancelář. Stavba je založená na železobetonových pasech, konstrukční systém je stěnový. Podzemní podlaží je provedeno ze ztraceného bednění, nadzemní podlaží z keramických tvárnic. Stropní konstrukce jsou železobetonové. Objekt je zastřešen plochou jednoplášťovou střechou, která je nad části objektu řešená jako vegetační.

The subject of this Bachelor Thesis is the execution-stage construction project design of a house with a business establishment. The building is to be situated in a sloping piece of land of Kejbaly Street within the cadastral area of Brno City. The lowest floor is embedded into the slope in order to ensure good linkage to the terrain. The building has two more floors, both above ground. The part of the establishment facility is intended to be used as a projection office of the investor. The building is grounded on strips of reinforced concrete, with wall bearing structural system. The underground floor is made of absorptive formwork; the aboveground floors are made of ceramic bricks. The ceiling structures are of reinforced concrete. The object is covered with a flat single-ply roof, part of which is designed as a green roof.
Family House Červený kopec
Keywords: Bakalářská práce; rodinný dům; dům s provozovnou; projekční kancelář; dům ve svahu; plochá střecha; vegetační střecha; Bachelor Thesis; family house; house with business establishment; projection office; slope-embedded house; flat roof; green roof