Multifunkční objekt v Českých Budějovicích - Špačková, Eva (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Předmětem diplomové práce je návrh a posouzení nosné konstrukce multifunkčního objektu v Českých Budějovicích. Konstrukce má tvar koule o maximálním průměru 30 m a výškou v nejvyšším bodě 19,5 m. Nosnou konstrukci tvoří zakřivená žebra, výtahová šachta a stropní nosníky. Konstrukce je řešena ve 4 variantách. Dvě varianty jsou ocelové, třetí varianta je dřevěná a poslední varianta řeší kombinaci dřeva a oceli. Ve vybrané variantě je řešeno zatížení, mezní stav únosnosti, mezní stav použitelnosti, požární odolnost a spoje vybraných detailů.

The subject of this thesis is the design and assessment of the supporting structure multifunctional building in the Czech Budejovice . The construction of a sphere with a maximum diameter of 30 m and a height of 19.5 meters the highest point . The supporting structure consists of curved ribs , elevator shaft and ceiling beams . The structure is designed in 4 versions . Two variants are made of steel, the third option is wooden and the latest version solves a combination of wood and steel. In the variant selected is done loading , ultimate limit state, serviceability limit state , fire resistance and compounds selected details.
The Multipurpose House in České Budějovice
Keywords: lepené lamelové dřevo; rostlé dřevo; ocel; kombinace materiálů; koule; kotvení sloupů; patrová konstrukce; spoje ocel-dřevo; čepové spoje; zakřivené žebro; zatížení větrem; nosná konstrukce; glulam timber; solid timber; steel; combinations of materials; sphere; column anchorage; storeyed structure; tenon joints; curved rib; wind load; loadbearing structure