Zálohování dat a datová úložiště - Nemec, Šimon (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2023)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou zálohovania dát a úložného priestoru so zameraním na spoločnosť v reálnom prostredí, ktorá sa zoberá predajnou činnosťou. Prostredníctvom analýzy súčasného stavu bolo následne navrhnuté riešenie pre optimalizáciu procesu zálohovania dát využitím cloudových a NAS úložísk.

The diploma thesis deals with the issue of data backup and storage space in the real environment of a company engaged in sales activities. Through the analysis of the current state, a solution was subsequently proposed for the optimization of the data backup process using cloud and NAS storage.
Data Backup and Data Storages
Keywords: Zálohovanie dát; RAID; Dátové úložisko; NAS; Cloud; Data backup; RAID; Data storage; NAS; Cloud