Nosná konstrukce autosalonu - Náplava, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Předmětem této práce je návrh a posouzení nosné ocelové konstrukce autosalonu, a to ve dvou variantách. Daný objekt je situován v intravilánu města Uherské Hradiště. Ocelovou konstrukci tvoří dva objekty (hlavní a vedlejší), jejich půdorysy jsou částečně překryty. Hlavní objekt má kruhový půdorys, vedlejší objekt má obdelníkový půdorys. Budova je dvoupodlažní. Pro analýzu vnitřních sil byl sestaven prostorový prutový model, na kterém byla provedena optimalizace dílčích prutů na oba mezní stavy. Střešní opláštění je provedeno systémem střešních panelů Brollo a Rockwell. Stěnový plášť je z izolačních skel Stavební sklo a stěnových panelů Brollo.

The theme of this work is design and check load-carrying steel structure of motor show in two variations. A given object is situated in Uherske Hradiste. The steel structure is created by two objects (main and adjoining), whose plans are partly overlaid. Main object has circular ground plan and adjoining object has rectangular ground plan. Building is two-storey. For analysis of internal forces, was constructed virtual spatial model, which was used for an optimization of partial bars for both limit states. The cladding will be made by system of roof panels Brollo and Rockwell. The wall facing will be glass wide, from isolation glasses Stavebni sklo and wall panels Brollo.
Load-carrying structure of motor show
Keywords: nosná ocelová konstrukce; autosalon; dvoupodlažní budova; posouzení; zatížení; vnitřní síly; navrhování; posouzení; Load-carrying steel structure; motor show; two-storey hall building; check; load; internal forces; suggestion; adjudication