Mateřská škola - Medová, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Hlavním cílem mé práce je navrhnout mateřskou školu. Nachází se na západním okraji Havlíčkova Brodu na pozemku č. 653/1 v katastrálním území Havlíčkův Brod. Pozemek je svažován na jih. Budova má dvě nadzemní podlaží. Přízemí je do tvaru kříže a můžeme ho rozdělit do čtyř částí. Tři jsou denní místnosti pro pobyt dětí, šatna se sociálním zařízením pro děti a skladem lehátek. Poslední částí je technické zázemí (sklady, haly, technická místnost, strojovna a místnost pro podávání jídel). V prvním patře jsou kanceláře pro učitele, místnost pro zaměstnance, ředitelská místnost a šatna pro zaměstnance (kuchaři, čističe). Jídlo se do mateřské školy bude dovážet. Projekt je navržen z vápenopískových bloků Silka. Nenosné stěny jsou z plynosilikátových bloků Ytong. Horizontální nosné konstrukce jsou navrženy z předpjatých betonových panelů. Střecha nad přízemím je plochá intenzivní a střecha nad druhým podlaží je plochá extenzivní. Budova je vytápěna dvěma plynovými kotli v technické místnosti a celá je nuceně větrána pomocí dvou VZT jednotek Pro návrh mateřské školy byl použit software Archicad 22.

The main aim of the thesis is to design a Kindergarten. It is situated on the west outskirt of the Havlíčkův Brod on the plot no. 653/1 in the cadastral area Havlíčkův Brod. The plot is sloped to the south. The building has two above-ground floors. The ground floor is cross shaped, and we can consist of it on four parts. Three are classrooms with locker room, sanitary facilities for children and bed storeroom. The last part is technical facilities (storerooms, halls, utility room, control room and room for serving food). On the first floor there are offices for teachers, staff room, director’s room, and locker room for employees (cooks, cleaners). Food will be imported to kindergarten. My project is designed like a masonry wall system from sand-lime blocks Silka. Non-load bearing walls are from aerated concrete blocks Ytong. Floor structures are designed as pre-stressed concrete panels. Roof above the ground floor is flat intensive green roof and roof above the first ground floor is flat extensive green roof. The building is heated by two gas boilers in the utility room and and the whole is forcibly ventilated according to two air-conditioning units. I use Archicad 22 for designing my Kindergarten.
Kindergarten
Keywords: Mateřská škola; dvoupodlažní objekt; Havlíčkův Brod; zelená střecha; vápenopískové cihly; předpjaté panely; SBToolCZ; Kindergarten; two above-ground floor; Havlíčkův Brod; green roof; sand-lime bocks; pre-stressed panels; SBToolCZ