Vývoj aplikací pro Android - Husa, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Tato diplomová práce zahrnuje rešeršní studii operačního systému Android, principy programování aplikací herního typu a praktický příklad hry pro Android. Hra by se svým žánrem dala zařadit mezi 2D „plošinovky“. Aplikace spolu s textem práce bude sloužit jako pomůcka při výuce programování na VUT FSI nebo jako manuál pro vývoj herních aplikací aplikací.

This Master’s thesis contains search study about operating system Android, principles of game application programming and practical example of game for Android. The genre of game can be classify as 2D platformer. Application with thesis text will serve as learning tool in VUT FSI or as manual for game developing.
Development of Android Applications
Keywords: Java; Android; Android Studio; Software; Mobilní aplikace; Objektově orientované programování; Java; Android; Android Studio; Software; Mobile application; Object oriented programming