Návrh okruhu hydrostatického řízení traktoru Forterra - Bilko, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Tématem diplomové práce je kontrolní výpočet okruhu hydrostatického řízení pro traktor Zetor Forterra HSX. Součástí práce je také návrh rámu sloupku řízení a odlitku pedálové skupiny pro různé varianty sloupku volantu, včetně pevnostně deformační analýzy metodou konečných prvků.

The topic of this thesis is strength check of hydrostatic steering circuit for Zetor Forterra HSX tractor. Next part of the thesis deals with steering column support structure and pedal group console design including FEM analysis, allowing installation of steering columns of different types.
Design of Hydrostatic Steering Circuit for Forterra Tractor
Keywords: Řízení; hydrostatický okruh; řídicí jednotka; sloupek volantu; MKP výpočet; Steering; hydrostatic circuit; steering unit; steering column; FEM analysis