Ekonomické a finanční dopady pandemie COVID-19 na výkonnost v konkrétním podniku - Padělková, Natalie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2023)
Tato bakalářská práce hodnotí ekonomickou a finanční situaci společnosti Sonnentor s.r.o. před a během pandemie COVID-19, tedy mezi lety 2018-2022. V první části je vysvětlen pojem koronavirus a jak ovlivnil Českou republiku. Jsou zde také popsány ekonomické a tržní ukazatele, které jsou použity v analytické části. V druhé části této práce je zhodnocení výsledků, jak tato pandemie ovlivnila danou firmu a porovnání s oborovým průměrem. Závěrová část obsahuje návrhy na zlepšení výkonnosti tohoto podniku.

This bachelor thesis evaluates the economic and financial situation of Sonnentor s.r.o. before and during the COVID-19 pandemic, i.e. between 2018-2022. In the first part, the concept of the Corona virus is explained, and how it influenced Czech Republic. The economic and market indicators that are used in the analytical part are also described. In the second part of this work, there is an overall evaluation of the results, how this pandemic affected the given company and a comparison with a industry average. The final part contains suggestions for improving the performance of this company.
Economic and financial impact of the COVID-19 pandemic on performance in a specific company
Keywords: finanční analýza; hodnocení ekonomické výkonnosti; COVID-19; ekonomické a tržní ukazatele; financial analysis; economic performance assessment; COVID-19; economic and market indicators