Problematika chlazení el. strojů v automobilech - Novotný, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Cílem této bakalářské práce je seznámení se s elektrickými stroji v automobilech a vypracování přehledu těchto strojů. Dále změřit ventilační okruh malého stroje za pomoci Thomasova válce. A také si přiblížit problematiku výpočtů těchto ventilačních měření.

The aim of this bachelor‘s project was introduction with the electrical machine in the car and make overview of these machines. Measure ventilation circuit the small machime with help of Thomas cylinder. And the calculation of the issue measurement of ventilation.
The issue of cooling of power. machines in cars
Keywords: Elektrické stoje v automobilech; hluk elektrických strojů; chladící média; chlazení; proudění v kanálu a jeho typy; tepelné obvody; ventilační měření; ventilátory.; Coolants; cooling; electric fans; electrical machines in cars; flow channel and his types; noise of elecrical machines; thermal circuits; ventilation measurements.