Výroba uzavřené matice objemovým tvářením - Votavová, Jitka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
VOTAVOVÁ Jitka: Výroba uzavřené matice objemovým tvářením. Projekt vypracovaný v rámci bakalářského studia předkládá návrh technologie výroby uzavřené matice objemovým tvářením z konstrukční oceli 11 320 5R ČSN EN 10 204. Na základě literární studie objemového tváření za studena zejména se zaměřením na protlačování a pěchování byl navržen postup výroby a provedeny technologické výpočty. Za stroj byl zvolen postupový automat TPM12 (výrobce ŠMERAL Brno), o jmenovité síle 2000 kN. Průtlačník bude vyroben z nástrojové oceli 19 436, objímka z nástrojové oceli 19 733 a průtlačnice ze slinutého karbidu SK65. Tepelné zpracování průtlačníku a objímky dle výkresové dokumentace.

VOTAVOVÁ Jitka: Bulk forming technology of shutting nut. The project elaborate in frame bachelor studies submit design technology of production shutting nut by means of bulk forming from stteel 11 320 5R CSN EN 10 204. Production sequence was proposed upon linear analyse of bulk forming especially to extrusion and upsetting. Technological calculations was made. Maschine was select automatic transfer press TPM12, nominal power 2000 kN (producer SMERAL Brno). Extruder will make from tool steel 19 436, clamp ring from tool steels 19 733 and extrusion die from sintered carbide SK65. Heat-treatment extruder and clamp ring according to drawing.
Bulk forming technology of shutting nut
Keywords: Ocel 19 436; tváření; protlačování za studena; 19 436 steel; forming; cold extrusion