Vývoj fukčních bloků pro autonomní fotovoltaický systém - Ovesný, Karel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Práce se zabývá realizací systému, který umožní testovat vliv šesti různých režimů na životnost akumulátoru. Systém bude spojen s počítačem, který bude provádět měření proudu a napětí a přepínat mezi nabíjecím a vybíjecím režimem. Měřené veličiny se v určitých časových intervalech budou zaznamenávat do paměti počítače. Po určitém čase budou tyto data vyhodnocena a bude stanoven nejvýhodnější provozní režim.

The project considers realization system, which will allow us to test six different operation modes on lifetime accumulators. The system will link to computer, which will execute measurement current and tension and switch betwencharging and discharging modes. The measured values will record in someone time intervals in to computer memory. After someone time will analise these measured valuer and will provide optional operation mode.
Functional blocks for the development of autonomous photovoltaic system
Keywords: solární článek; fotovoltaický článek; autonomní fotovoltaický systém; nabíječ; vybíječ; olověný akumulátor; reléová karta; solar cell; photovoltaic cell; autonomous photovoltaic system; charger; discharger; lead-acid accumulator; relay card