Inteligentní zelené budovy - Kmenta, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Tato práce nabízí soupis technologií používaných v inteligentních komerčních budovách s orientací na energeticky úsporné budovy. Téměř všechny zde uvedené technologie poskytují komerčním budovám zisky ze solární energie, úspory elektrické energie a pitné vody, šetrné udržování a nakládání s tepelnou energií v interiérech a efektivní součinnost jednotlivých technických systémů. Je zde objasněna energetická náročnost budovy a způsoby jejího hodnocení.

This thesis offers a list of technologies used in smart commercial buildings with a focus on energy-efficient buildings. Almost all technologies listed here provide solar energy gains, savings of electric energy and drinking water, environmentally friendly maintenance and dealing with heat energy in the interiors and effective coordination of various technical systems for commercial buildings. There's explained an energy performance of buildings and the methods of its evaluation.
Smart green house
Keywords: energetická náročnost budovy; zelená technologie; inteligentní budova; energy performance of buildings; green technology; smart building